Cu Andersen in Regatul Poveștilor

Autor: Petre Craciun
Editura: ZORIO (2015)
ISBN: 606-93819-8-4
Oras: Bucuresti
Limba: Romana
Incadrare: Povesti si romane pentru copii si tineret

Petre Crăciun este singurul autor de basme din România, cu o operă considerabilă (peste 50 de povești apărute de-a lungul a 25 de ani).

I-a dedicat mai multe volume sau povești lui Hans Christian Andersen, cea mai cunoscută carte fiind ”Cu Andersen în Regatul Poveștilor” (2015). Volumul a obținut cel mai mare premiu acordat unei cărți pentru copii în România – Premiul Uniunii Scriitorilor, acordat în anul 2016. În acest volum, Andersen este cel care pune bazele ”Regatului Poveștilor”, un regat unde ajung toți marii povestitori din lume și de unde veghează pentru ca poveștile să fie iubite și prețuite în continuare de către copiii din lumea întreagă. Pentru ca acest Regat să fie unul viu, Andersen merge printre copii și face peste tot ”Ambasadori ai poveștilor” – copii – care, la rândul lor, transmit mai departe altor copii invitația în Regatul Poveștilor.

Placând de la subiectul acestui roman, Petre Crăciun a inițiat nenumărate întâlniri cu copiii din România, Danemarca, Turcia sau Republica Moldova, toate sub genericul ”Regatul Poveștilor”. Copiii primesc Certificate de Ambasadori în Regatul Poveștilor, condus de marele H. Ch. Andersen, ceea ce îi motivează în mod deosebit.

Preţ: 26.78 Lei