Poveștile din Țara Copiilor Fericiți au bucurat suflete de nepoți și bunici din Brăila

Marți, 25 aprilie a.c., de la ora 18:00, a avut loc- la C.A.R.P. Brăila, lansarea volumului Povești din Țara Copiilor Fericiți, de Petre Crăciun, apărut la Editura Zorio. Scriitorul a ajuns la Brăila nu întâmplător, ci invitat de redacția revistei manifest Litera13, onorând cu lansarea volumului domniei sale ședința Cenaclului Casa Speranței de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor – Ana Aslan. Seara literar-muzicală Povești pentru nepoți și bunici a fost finalizată de epigramiștii cenaclului.
 
Au participat scriitori din Brăila, oameni de cultură, jurnaliști, copii și alți iubitori de literatură pentru copii. Lansarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe. Acesta fiind cel de-al doilea eveniment al zilei, primul fiind reprezentat de minunata întâlnire de la Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului din Brăila, unde- în fața a 30 de copii instituționalizați, Petre Crăciun și-a prezentat cărțile de povești, basme și poezii pentru copii.
 
Aceștia au ascultat cu sufletul la gură poveștile din ultimul volum publicat- Povești din Țara Copiilor Fericiți. A fost prezentă la manifestare directoarea DASPC Simona Cimpoae. La fel de încântați au fost copiii cât și membrii Cenaclului Casa Speranței de recitalurile grupului muzical E.V.I. Music Band condus de profesorul Ionel Ene.

Astăzi, 26 aprilie, scriitorul Petre Crăciun va fi prezent la Galați pentru a prezenta și publicului gălățean volumul de Povești din Țara Copiilor Fericiți, ilustrat de graficiana Anca Smărăndache.

 
Virgil Andronescu
 
Video de Dan Bordea